Nemcsak külföldön vetették be magukat az emberek Haiti megsegítése érdekében. Csaknem minden jegy elkelt a vasárnap esti jótékonysági koncertre, amit a Szegedi Nemzeti Színház a haiti földrengés áldozatainak megsegítésére ajánlott fel. Összesen 1.041.800 forint gyűlt össze a jegyárakból és 58 ezer az adománygyűjtő ládákban, de további anyagi támogatásra lehet még számítani Szegedről.

A szegedi önkormányzat, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szimfonikus Zenekar közös rendezésében hallgathatták meg az érdeklődők Mozart Requiemjét, amit a színház négy magánénekese, Kónya Krisztina, Érsek Dóra, László Boldizsár, Altorjay Tamás, valamint a Vaszy Viktor Kórus és a Szegedi Szimfonikus Zenekar adta elő Gyüdi Sándor igazgató vezényletével. Az esten közreműködött Fekete Gizi színművésznő.

A szervezők a jótékonysági koncert teljes bevételét a haiti katasztrófa áldozatainak ajánlották fel, amit a Vöröskereszten keresztül juttatnak el a földrengés sújtotta országba. A koncertre összesen 553-an vettek jegyet, ebből gyűlt össze az 1.041.800 forint. A Vöröskereszt két gyűjtőládát is elhelyezett a színház aulájában, ahová a nézők még további 58 ezer forintot dobtak be adományként. A koncert kísérő rendezvénye az a jótékonysági kép aukció, amelynek szintén a színház ad majd otthont. Itt 23 alkotó képei láthatók és február 19-én árverés formájában találhatnak új tulajdonosra. Az aukció teljes bevételét is haitiba juttatják el, ahogy azt a pénzösszeget is, amelyik László Boldizsár eladott, dedikált lemezeiből folyik majd be - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Gyüdi Sándor a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója.

Gyüdi Sándor azt mondta, a koncert ötlete onnan jött, hogy amikor látta a szerencsétlenül járt embereket a televízióban, elkapta az érzés, hogy segíteni szeretne. Ahogy fogalmazott: ha katasztrófavédelmi szakember lenne, akkor mentené az embereket a romok alól, ha orvos lenne, akkor ment volna gyógyítani, ha kőműves lenne, akkor is már Haitin lenne, hogy házakat építsen, de mivel művész ember, így a tehetségével próbál segíteni. (FH)