A prosztatarákban haldokló, feleségétől épp váló színész állítólag már csak alig 40 kiló, és arra hivatkozik az asszonytartás összegének megállapításakor, hogy 9 éve tartó betegsége vagyonának legnagyobb részét felemésztette - derült ki a TMZ által szemlézett bírósági peranyagból. Ha ez igaz, Hopper első házasságából született lányának már nincs is értelme kigolyóznia mostohaanyját és féltestvérét az örökségből, mivel az már nincs is.

A Hopper ügyvédje, Joe Mannis által beterjesztett dokumentumok szerint ügyfele legfeljebb havi 5000 dollár (közel egymillió forint) asszonytartás fizetését tudja vállalni, mivel vagyonának likvid eszközei mindössze 300.280 dollár (59 és fél mFt), amihez még 10.900 dollár (kicsit több mint 2 millió forint) bevétele várható különféle üzleti érdekeltségeiből. Az ügyvéd szerint Hopper az utóbbi éveiben a kosztpénzét kereste meg színészettel, és "mivel betegsége miatt alig tud dolgozni, 2009-ben mindössze 57 ezer dollárja (11,2 mFt) folyt be, és idén se számíthat többre".

A hamarosan-exnej, Victoria Duffy ugyanakkor azt állítja, férje igenis jól el van eresztve, mivel műalkotásaiból - festményeiből és fotóiból - komoly bevételre tett szert. Hopper stábja ugyanakkor azzal vág vissza, hogy a színész ugyan valóban 1.895.000 dolláros (375 millió forintos) bevételt ért el műalkodásaival, ezek előállítására és tárolására viszont 1.850.000 dollárja ment rá (kicsit több, mint 366 mFt), úgyhogy a nettó haszon mindössze 45.000 dollár (8,9 mFt) volt az egész bizniszen. Hoppernek mindezekfelett egy 450 ezer dolláros (közel 90 milliós) hitelkerete is van, melyet már szinte teljesen kimerített, és arra sincs esélye, hogy a banktól újabbat kapjon.

A Starpulse szerint Hopper azzal is vádolja az asszonyt, hogy értékes festményeket tüntetett el műgyűjteményéből: többek közt egy Andy Warhol festette portréját, több Robert Graham-, és egy Banksy-festményt is, összesen másfél millió dollár értékben (közel 300 mFt). A nej azzal védekezik: "Csak a saját holmim vittem el, hivatalos bizonylataim vannak mindenről".