A színház vezetősége nevében Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója mélyen elítéli Stohl András felelőtlen tettét - olvasható a színház honlapján nyilvánosságra hozott közleményben. A színház azt is közli, hogy június 2-ig nem térnek el a kiadott műsorrendtől, de a színész szereplésével kitűzött két ifjúsági előadást elhagyják. A tájékoztatás szerint így a május 15-i Holdbéli csónakos és a május 22-i Berzsián és Dideki című előadás elmarad. A megváltott jegyek a váltás helyén 2010. június 2-ig visszaválthatók.
Stohl András a baleset után lemondott az RTL Klub  X-Faktor című tehetségkutatójának műsorvezetői posztjáról. Schiwert Takács László, a műsor magyar változat kreatív szerkesztője szerint könnyen elképzelhető, hogy Stohlnak nem lesz utódja, hanem Ördögh Nóra egyedül vezeti majd az X-Faktort.
A színész egyúttal a Nemzeti Vágta szervezőit tájékoztatta arról, hogy a körülmények ismeretében nem tud részt venni a jótékonysági sztárfutamon, amellyel a szervezők egyetértettek – állt egy hivatalos sajtóközleményben. Stohl Andrást egyúttal a Tűzvonalban című sorozatból is kiírják. A produkció alkotógárdája kedden tart sajtótájékoztatót, a várható szereplőváltásról a forgatás helyszínén. A színész balesete kapcsán a filmgyártó cég bejelentésre készül: a szerep marad, de szereplőcsere lesz.
Stohl András szombaton hajnalban a Pest megyei Fót felé tartott, amikor valamiért áttért a szemközti sávba és ott két autóval is ütközött. Mindkét járműben megsérült egy-egy ember, egyikük súlyosan, a másik autós pedig könnyebben. Úgy tudni, a színész-műsorvezető a történtek után elhagyta a helyszínt, de a rendőrök otthonából előállították, majd vérvételre vitték. A műsorvezető késő délutánaz RTL Híradó kamerája elé állt és elismerte, hogy ittas volt a baleset idején. Hozzátette, a történtek után mindkét érintett autóhoz odament, és csak azután távozott, hogy megérkeztek a mentők.