Az orvosi szakvélemény szerint közepesen ittas volt Stohl András, mikor szombaton hajnalban karambolozott. Azt még vizsgálják, volt-e más szer a szervezetében. Az ügyben közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy Stohl András -aki az alkoholfogyasztását elismerte - közepes fokban volt alkoholtól befolyásolt állapotban, amikor szombaton hajnalban karambolozott. Hogy az alkoholon kívül más szert is fogyasztott-e, még nem tudni, mintát vettek tőle, de az eredményre még egy hetet várni kell.

Autóját lefoglalták, igazságügyi műszaki szakértő vizsgálja. A színész autójában talált távcsőről kiderült, hogy - a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben - egy első generációs, úgynevezett BN-2-es, kereskedelmi forgalomban is kapható távcső, ami nem számít haditechnikai eszköznek.

A színész-műsorvezető Budapest felől tartott Fót irányába egy összekötő úton szombaton hajnalban, amikor váratlanul áttért a szemközti sávba, és karambolozott két autóval. Mindkét járműben megsérült egy-egy ember, egyikük súlyosan, a másik autós pedig könnyebben. Stohl Andrást a baleset helyszínéről a felesége vitte haza, a rendőrök onnan állították elő vérvételre. A kapitányságról is a rendőrök vitték haza, mert a színész - személyiségi jogaira hivatkozva - az újságírók láttán ezt kérte. (FH)