Lemondták Snoop Dogg koncertjét egy holland fesztivál szervezői, miután csütörtökön Hága város illetékesei közölték: az amerikai rappert nem látják szívesen a városban. Snoop Dogg június 27-én szerepelt volna a hágai Parkpop fesztiválon, de a város illetékesei közleményükben azt írták: a rapper nem lép fel, mert "így akarják megóvni a zenei esemény szabad, nyílt és barátságos atmoszféráját". Azt azonban nem nevezték meg, hogy milyen kifogásuk van Snoop Dogg ellen.

Az amerikai hip-hop sztár - akinek igazi neve Calvin Broadus - többször került összetűzésbe a törvénnyel azóta, hogy 1993-ban felmentették gyilkosság vádja alól. Több országba nem kapott már vízumot egyebek mellett drogproblémái miatt, bár Anglia például épp a tavasszal döntött úgy, hogy véget vet a kitiltásnak. A Parkpop fesztivál szervezői közölték: "nagyon csalódottak", mivel Snoop Dogg lett volna a rendezvény fő sztárja. A rapper is csalódott lehet, hiszen elkötelezett barátja a marihuanának, ami a Hollandiában legálisan fogyasztható, ő meg amúgy is csak betépve szeret fellépni.

Idén tartják egyébként a jubileumi, 30. Parkpop-ot Hágában: az esemény Európa legnagyobb ingyenes zenei fesztiválja. Ott lesz a német poplegenda, Nena és a színész-zenész Juliette Lewis is.