A tavaly elhunyt énekes állítólagos törvénytelen lánya azt állítja, anyjának 1975-ben volt viszonya az akkor még csak 17 éves énekessel. A Moncienne Petit Jackson nevet használó nő már 2009 júniusában, Jackson halála után benyújtotta a Los Angeles-i bírósághoz az örökséget követelő keresetét, de mivel eddig nem járt eredménnyel, most azt hangoztatja, DNS-teszttel fogja bizonyítani a rokonságot. A jelenleg Hollandiában élő nő azt is állítja, hogy Barbara nevű anyja Diana Ross énekesnő testvére (Ross a valóságban régi jóbarátja volt Jacksonnak), és az énekes anyja – fia reputációjának megóvása érdekében – hétszer próbálta meg elraboltatni őt, majd meggyilkoltatta elrablóit – számolt be a TMZ a figyelemre méltóan szövevényes és fordulatos családtörténetről.

Az asszony nem csak remélt apja vagyonára nyújtott be igényt, de az elhunyt énekes három gyermekére is, mivel szerinte „ő normálisabb életkörülményeket” tud biztosítani számukra, mint jelenlegi gyámjuk, a nagyanya, Katherine Jackson.

Nem Moncienne Petit Jackson az első, aki az elhunyt énekes törvénytelen gyerekének érzi magát, 2009-ben egy norvég táncos, Omer Bhatti állította ugyanezt. A srác ráadásul évekig szinte családtagként élt Jacko Neverland nevű birtokán, ami akár alá is támaszthatta volna a történetét, de miután ő is belengette a DNS-tesztet, hirtelen maga is úgy kezdett emlékezni, hogy az énekes mégse az apja volt, csak többször mondogatta neki, hogy a fiaként szereti.