A három hete elhunyt színművész végakaratában ugyan meghagyta, ki foglalja majd el az ő megüresedő helyét a Nemzet Színészeinek sorában, ez azonban jogilag nem számít, kollégái - ahogy eddig is mindig - szavazással döntik majd el, ki kapja az élete végéig járó havi félmilliós nyugdíjat - írja a Bors.

Azt nem tudni, hogy Kállai Ferenc végrendelete kinek a nevét tartalmazza, de a lap szerint egy 2003-as interjújában haláltotónak nevezte, ahogy egy-egy üresedés után kollégái sokszor méltatlan vitákban találgatják, ki lesz a következő szerencsés nyertese a félmilliós havidíjnak, és győzködik egymást a pénzre vágyva; a marakodást elkerülendő nevezte meg, ő kit javasolna.

A címet, ami halálig szól, legfeljebb tizenketten viselhetik, a megüresedő helyekre a cím viselői szavazhatnak be új kollégát. A cím annak adományozható, aki fő- vagy epizódszerepben kiemelkedőt alkotott, betöltötte a 62. életévét, és ebből 40 évet töltött színészi pályán - vagy húsz színházi évadot, évadonként legalább egy szereppel a Nemzeti Színház színpadán. Ez alapján esélyes lehet Béres Ilona, Haumann Péter, Vári Éva, Harkányi Endre, Mednyánszky Ági, Sztankay István, Molnár Piroska, Bitskey Tibor. Megkaphatja még Bárdy György, Benedek Miklós, Sinkó László, Pásztor Erzsi, Lőte Attila, Pogány Judit, Almási Éva, Pécsi Ildikó, Margitai Ági, Vallai Péter, Halász Judit, Tordai Teri, Bálint András, Keres Emil, Huszti Péter, Békés Itala.