2007-ben emeltek vádat Winfrey mozgássérült gyerekeket oktató iskolájának egyik tanára ellen, aki állítólag molesztálta és bántalmazta a bentlakó gyerekeket. A most 30 éves Tiny Virginia Makopo, a dél-afrikai Leadership Academy tanárnője a vád szerint legalább hat 13-15 éves és egy 23 éves gyereket bántalmazott – írja az MSNBC.

A héten azonban felmentették a tanárnőt, Winfrey „mélyen elégedetlen” a tárgyalás eredményével. „Az Oprah Winfrey iskolájában dolgozó tanárt szexuális zaklatás vádjában nem találták bűnösnek. A bíró szerint az állam nem tudta bebizonyítani a tanárnő bűnösségét” – mondta a lapnak hétfőn Mthunzi Mhaga, az Afrikai Nemzeti Büntetés végrehajtó Hivatal szóvivője. „Sajnálatos, hogy ez történt, hisz amit Oprah Winfrey tesz ezekért a gyerekekért az iskolájában, az kivételes, nagyon bátorító és a dél-afrikaiak nagyon megbecsülik. De sajnos minden országban úgy működik az igazságszolgáltatás, hogy nem az számít, amit tudsz, hanem az, amit be tudsz bizonyítani” – tette hozzá Mhaga.

„Mindig büszke leszek arra a kilenc lányra, akik elég bátornak bizonyultak ahhoz, hogy meghalljuk őket” – tudatta Winfrey hétfőn kiadott közleményében.