A tehetségkutató műsorban második alkalommal bízta a zsűri a döntést a közönség szavazataira. A boríték felnyitása után kiderült, Vastag Tamásra szavaztak többen, Shodeinde Dorkának kellett elhagynia a műsort, akit állva tapsolt meg a közönség. Az X-faktor házibuli estéjén a versenyzők buli-himnuszokkal készültek. A legtöbben tapadós, lassú dalt választottak.

A párbajozó Vastag Tamás az eddigi legrosszabb teljesítményét nyújtotta a zsűri szerint. Ezzel szemben Shodeinde Dorka előadását az eddigi legjobb produkciójaként értékelték.

Shodeinde Dorka másodszor párbajozott a show-ban, és amíg első alkalommal összeomlott előadása közben, most mosolyogva énekelte el párbaj-dalát. A versenyben látott előadását a zsűri tagjai egyöntetűen pozitív jelzőkkel illették. Malek Miklós szerint Shodeinde Dorka megadta a választ arra, miért maradt bent eddig. A feladat nélkül maradt mentor a verseny egészét nézve végül Vastag Tamásra szavazott, és azt mondta, Shodeinde Dorkának kell távoznia. Nagy Feró Vastag Tamást ejtette ki, ezzel a döntést rábízta a közönség szavazataira.

“Három körrel ezelőtt azt hittem, kész, kiejtelek, aztán befejeztem. Dorka, nagyon jól csináltad, Tomi neked kell hazamenned” - mondta Nagy Feró. Keresztes Ildikó most először igyekezett racionálisan dönteni. “Őrületesen tehetségesek vagytok mindketten, Tomi úgy tetted oda a lelkedet a párbaj-dalba, amit soha nem gondoltam volna. Dorkának kell hazamenni” - mondta Keresztes Ildikó. Shodeinde Dorka mentora, Geszti Péter szerint a fiatal anyából énekesnő lett.

“Úgy jöttem ide, hogy itt vagyok a legjobb 12 közt, most kezdődik el az életem legjobb része” - mondta a műsorból távozó Shodeinde Dorka.