Disneyland bejelentette, nem fogja meghívni a megmentett Hálaadás-napi elnöki pulykát, Bátort. Napokkal ezelőtt jelentette be Barack Obama amerikai elnök, hogy lányai kérésére megmenti a Fehér Ház ünnepi pulykáját.

John F. Kennedy 1963-ban mentette meg a neki szánt ünnepi pulykát. A hagyományt 20 évvel ezelőtt idősebb George Bush folytatta, és most Barack Obama is ugyanezt tette. A kegyelmet kapott pulykák már 2005 óta hozzátartoznak a minden évben megrendezett disneylandi ünnepséghez - jelentette az AFP. Donna Fisk, a cég szóvivője azt nyilatkozta, “eredetileg Disneyland 50. évfordulójára kerültek hozzánk a pulykát, akik a Föld legboldogabb pulykái. Öt éven keresztül részesei voltak az ünnepségnek, a döntés javarészt a megváltozott ünnepi programok miatt hoztuk meg.”

A Fehér Ház megerősítette az új tervet, a megkegyelmezett pulykákat mostantól a George Washington's Mount Vernon birtokra visszük. “Az ünnepek után a Nemzeti Hálaadás Pulyka rendelésre készített, körbezárt helyen él majd, a Mount Vernon-i haszonállat telepen” - mondta a cég szóvivője.