A nézők szavazatai alapján Szíj Melinda jutott tovább elsőként a péntek esti Megasztár döntőjén, ahol a versenyzők most évszakokat megidéző slágereket adtak elő. Az asszony az eredményhirdetést a szokásos rezzenéstelen arccal fogadta, de még mielőtt távozott volna a színpadról, elnézést kért az ítészektől, akik a produkciói után kemény kritikával illették:

"Elnézést kérek a tisztelt zsűritől ezért. Mert én voltam a legrosszabb és ehhez képest a tisztelt nézők engem juttattak tovább" - mondta Szíj, amire Friderikusz Sándor válaszolt: "Ez a játékszabály. Ha az a szabály, hogy a közönség dönt, mindegy, hogy mi mit gondolunk, maga ne kérjen elnézést senkitől, boldogan jusson tovább. Hétfőn találkozunk, elviszem magát egy pszichoanalízisbe."

Liptai Claudia és Till Attila ezek után ismét elindította a szavazást, a második körben pedig Kökény Attila jutott tovább. Így az a furcsa helyzet állt elő, hogy az a két versenyző lett a zsűri kegyeire bízva, akik valós vagy épp valótlan szerelmi kapcsolatáról hangos a sajtó. Az ítészek Tolvai Renátát mentették meg, akit egyébként a legjobbnak véltek péntek este. Kállay-Saunders Andrásnak mennie kellett, az énekes képtelen volt a búcsúszavakra, elsírta magát.