Elnapolták a tárgyalást Berlusconi szexügyében

2011.04.06. 19:46

Május 31-re napolták el Milánóban az olasz miniszterelnök elleni pert, amelyben egyebek közt azzal vádolják, hogy kiskorú prostituált szexuális szolgáltatásait vette igénybe. A mindössze tíz percig tartó tárgyaláson Silvio Berlusconi nem jelent meg. Az olasz kormányfő ellen a másik vádpont, hogy visszaélt hatalmával a Ruby néven ismertté vált lány egyik rendőrségi ügyében. A bíróság előtt Berlusconi támogatói és ellenzői is tüntettek szerdán.

A 74 éves, kétszeresen elvált Berlusconi, aki soha nem csinált különösebb titkot a szerelmi ügyeiből, tagadja, hogy szexuális kapcsolatot létesített volna az akkor 17 éves marokkói születésű táncosnővel. A hivatali visszaélés vádjával kapcsolatban pedig úgy védekezett: azért segített a lopás miatt előállított Karima El Mahrougnak, hogy elkerülje a diplomáciai botrányt. Úgy tudta ugyanis, hogy a lány a volt egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak unokahúga. A szexuális kapcsolatot egyébként a táncoslány is tagadja.

Az olasz törvények értelmében a kiskorúval létesített nemi kapcsolat maximális büntetése három év, míg hatalommal való visszaélésért akár 12 éves börtön is kiszabható.