Mégsem kell bíróság elé állnia Pete Doherty brit rockzenésznek, akit egy erkélyről kieső bulizó halála miatt akartak felelősségre vonni. A 30 éves Mark Blanco nem sokkal azután zuhant le egy londoni épület teraszról, hogy odakint összeveszett Dohertyvel még 2006 decemberében. A Babyshambles 32 éves énekese ellen az elhunyt férfi családja indított büntetőeljárást.

Mark Blanco Dohertyvel, az énekes akkori barátnőjével, a szupermodell Kate Moss-szal, a sztárok testőrével és egy másik férfival vitatkozott nem sokkal azelőtt, hogy meghalt. A most éppen Angilában és Írországban turnézó Pete Dohertyt korábban már kihallgatták az ügyben , de emiatt soha nem tartóztatták le. Az ügyészség csütörtökön azt jelentette be, hogy nincs elég bizonyíték az egyébként zűrös élete miatt többször is őrizetbe vett Doherty meggyanúsításához, még csak azt sem lehet biztosra mondani, hogy jelen volt, amikor a férfi kiesett az erkélyről. A rendőrség több nyomozás során sem tudta megállapítani, hogy miért zuhant le egyáltalán Mark Blanco a teraszról.

Az egykor a Libertinesszal világhírűvé vált, drog- és alkoholproblémákkal küzdő Pete Dohertynek mindezek ellenére valószínűleg még ebben a hónapban börtönbe kell vonulnia - igaz, egy másik ügyben, kokainbirtoklás miatt. Tavaly januárban három társával együtt tartóztatták le egy 27 éves filmes, Robyn Whitehead kábítószer-túladagolás miatt történt halála miatt, a gyanú szerint ők adták a drogot a nőnek.