Alekosz megosztja a Wikipedia szerkesztőit

2011.05.24. 11:51

Nyilvánosan vitáznak a Wikipedia magyar szerkesztői azon, kell-e Alekosznak saját szócikk. Az biztos, hogy valaki létrehozta, ám a lap egyelőre szűkölködik a VV-győztesről szóló tényekben.

alek

A vitaoldalon egyes szerkesztők úgy vélekednek, hogy a szócikket bele kellene építeni a valóságshow negyedik évadáról szóló lapba, mert az érdi biztonsági őr nem nevezetes személy. Más azt sérelmezi, hogy "nem is Nagy Alekosz a neve, hanem Nagy Sándor. Nem is görög, hanem magyar", tehát túl sok a pontatlanság az egyébként két bekezdésnyi szövegben.

Kell neki szócikk?

 • 2460
  Nem
 • 663
  Igen
 • 332
  Csak a feleségjelöltjeiről
 • 117
  Megírom!

"Ha egy év múlva még tudunk róla, mert letett valami értékelhetőt az asztalra (szakmunkás vizsgán kívül) és ezt független források is alátámasztják, akkor esetleg lehet cikkírással próbálkozni" - hallatja hangját egy kevéssé engedékeny illetékes, míg egy másik hozzáteszi, nem volna jó precedenst teremteni Alekosz szócikkével, mert még a végén a feleségjelöltjeiről is készülnek majd lapok. Végül pedig olyan is akad, aki szerint a férfi pont elég ismert ahhoz, hogy legyen saját szócikke.

Önök szerint? Kell tájékoztatni a lakosságot az éppen élete párját kereső valóságshow-nyertes személyes adatairól, vagy nem?