Pár héttel a másodfokú bírósági tárgyalás előtt a Blikk asszisztálásával  bedobta Stohl az életmentő kártyát: "Stohl Andrást szívtelen, részegen vezető ámokfutónak tartja a közvélemény egy éve okozott súlyos balesete után. Pedig ez nem biztos, hogy így van: a Blikk kiderítette, hogy főiskolásként három embert húzott ki egy égő autóból, egyikük a karjaiban halt meg" - kezdődik a hír a napilapban, amiből kiderült, 1987-ben a színész egy közúti baleset szemtanúja volt két színésztársával, Csányi Jánossal és Kaszás Gergővel együtt.

"Iszonyatos volt a csattanás. Jancsi félreállt, és láttuk, hogy a zöldséget szállító, kisodródott teherautó füstölni, égni kezd, a lengyel rendszámú kocsi meg az út menti mély árokba zuhant, és szintén füstöl" - mesélte Kaszás. "Teljesen leblokkoltam, csak tébláboltam, Jancsi is lemerevedett. Egyedül Bandi volt észnél, rohant a teherautóhoz, s kihúzta a 10 év körüli kislányt, akinek eloltotta a haját, mert már égett. Karjában hozta az út szélére, ahol reszketve vigyáztam rá. Aztán Bandi visszarohant a lángoló teherautóhoz, és kimentette a gyerek apját is" A színész elmondása szerint szintén Stohl volt az, aki megkértek arra, hogy segítsen felhozni az árokból az idősebb lengyelt, akit már nem tudtak megmenteni.

"Kiszámíthatatlan az emberi reakció: a régi balesetnél Csányi Jancsi leblokkolva benn maradt a Trabantban, csak szorította a kormányt, Gergő meg elindult a sérültekkel ellenkező irányba. Nem vagyok hős, de gyáva, érzéketlen ember sem, aki csak egy cigit kér a sérültjeitől, és otthagyja őket" - nyilatkozta a lapnak Stohl, aki naná, hogy hozzátette: nem akar lobbizni magáért, nem tartja gusztusosnak előhúzni a történetet, mert a múlt nem mentesítheti a bűne alól.