A színész iskolai drogmegelőző körútján nem mindig fogalmaz jól, és nem kért tanácsot prevenciós szervezetektől, ezzel veszélyeztetheti hallgatóságát – állítják szakértők.

„Mind a körülményekben, mind az előadásmódban vannak kifogásolható pontok. Úgy hallottam megbízható kollégáktól – akik személyesen részt vettek Stohl előadásán –, hogy a színész kiskapukat hagy a gyermekek számára. Ez elfogadhatatlan! Nem húz éles határt a legális és illegális drogok között. Nem szerencsés, hogy olyan mondatokat is megfogalmaz, hogy nyugodtan bulizz, nyugodtan próbáld ki a drogot. Ezzel többet árt, mint használ. Üdvözítő lett volna – és még most sem késő, hiszen a hírek szerint folytatja a drogprevenciós körútját –, ha felveszi a kapcsolatot valamelyik hivatalos szervezettel és konzultál vele vagy akár velünk. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen egy drogmegelőző előadás szövege” – mondta az ATV reggeli Start című műsorában Dr. Németh Zoltán, az SOS Egyesület a Szenvedélybetegekért orvos elnöke.

A hajtás után további részletek.

A színész aktív bűnbánása nagyban különbözik a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet által elfogadott irányvonaltól, de Stohl hajlandó tanulni a profiktól, ha kell.

„Ő laikus nagykövete, de nem szakértője a témának. Önkéntes, lelkes dolog, amit csinál, hála istennek, nem szakértő, ezért nagyon szívesen megfontol minden információt, amit szakmai szervezetektől kaphat, és azokat beledolgozza a mondanivalójába. Biztos, hogy lehet fejlődnie, bár kapott már meghívást például Balmazújvárosba a szenvedélybetegségek házába – ez egyébként egy intézmény, ahol drog- és alkoholfüggő betegeket kezelnek. Ha ilyen helyre is meghívják, akkor olyan nagy blődséget mégsem beszélhet. Azt gondolom, hogy értékelendő tényezők is vannak az előadásában, mégpedig szép számmal” – mondta a Borsnak a színész ügyvédje, Dr. Ruttner György.