Nem csökken Stohl András bűnbánó lendülete: három nappal másodfokú tárgyalása után a színész Balmazújvárosban tartott felvilágosító órát drogokról, túlhajszolt életről, és tévedésekről, derült ki a TV2 Aktívjából. "Hatalmasat buktam, akkorát, hogy nem is tudom, hogyan lehet innen felállni" - szögezte le egy gyógyintézményben összegyűlt hallgatóságának.

Azt is kifejtette, túlhajszoltsága abból fakadt, hogy rengeteget dolgozott - havonta csak két-három szabad estéje volt, ekkor pedig úgy érezte, hogy "elszakadhat a cérna". Lehetségesnek tartja, hogy 14 éves nagylánya már kipróbált valamilyen kábítószert, de reméli, hogy kettejük viszonya van elég jó ahhoz, hogy erről is tudjanak beszélgetni.

Ügyvédje, dr. Ruttner György elmondta: Stohlék nyaralást terveztek mostanra, de lemondták, hogy a színész minél többfelé mehessen előadást tartani. A hajtás után további részletek.

A Hajdú Online riportjában Stohl kifejti: nem tartja magát alkohol-vagy kábítószerfüggőnek, csupán használta mindkettőt, sőt, alkoholt a mai napig fogyaszt. A lapnak adott interjúban pedig arról beszélt, "vezekelnie" kell, és nem akar álszenteskedni. Feladatát rá nézve is hasznosnak tartja, és reméli, hogy enyhítő körülményként hathat az ítélethozatalkor.

"Ahova lehet, én most elmegyek, hogy lássák, hogy ez a gyerek komolyan gondolja. És abban reménykedem, hogy ha vége lesz ennek az egésznek, és én még mindig megyek, akkor azok is elhiszik, akik most kételkednek."