„Nyugodj békében Amy Wine House (sic!). Remélem, a túlvilágon megtalálod a békét és a nyugalmat, amit a Földön hiába kerestél” – ezekkel a szavakkal búcsúzott Twitteren a szombaton, 27 éves korában elhunyt Amy Winehouse-tól Mary J. Blige énekesnő. Számtalan külföldi híresség nyilvánított részvétet a közösségi oldalon; egyebek mellett Perez Hilton bloggerceleb, Joel Madden, Samantha Ronson, Ricky Martin, Jessica Alba, NeYo és Kim Kardashian is a Twitteren köszönt el az énekesnőtől  „OMG EZ IGAZ??? AMIT AMY WINEHOUSE-RÓL ÍRNAK?? NEM OLVASTAM HÍREKET, AMIÓTA NEW YORK-BA JÖTTEM, DE HA IGAZ, AKKOR LE VAGYOK SÚJTVA!!!” – kiabálta szét Twitter-oldalát a közutálatnak örvendő valóságshow-szereplő, Tila Tequila. „Egyike volt azoknak az előadóknak, akiket imádok, az egyik legtehetségesebb énekesnő volt!” – folytatta Tequila, majd még 4-5 mikroposztban hangot adott megdöbbenésének.

„RIP, Amy. Annyira fiatal & tehetséges voltál. Annyira szomorú. A gyilkosokat halálra ítéljük, a drogokat viszont nem. Itt az ideje, hogy felismerjük a [modern kor] pestisét, a drogokat. Ez az igazi ellenség”- írta Twitteren Gene Simmons, a Kiss magyar származású tagja. A feltehetően drogtúladagolásban elhunyt énekesnő producere, Mark Ronson azt írta, amellett, hogy a „zenei lelki társának” tekintette Winehouse-t, testvéreként is szerette. „Ez életem egyik legszomorúbb napja.”  Mariah Carey egy, az énekesnővel kapcsolatos emlékét szedte mondatokba: „Annyira szomorú, ami Amy Winehouse-szal történt. Emlékszem, akkor jött ki a Rehab című száma, amikor a Celeb rehabot forgattuk, mindannyian azt énekeltük” – merengett Carey.

A Twitteren búcsúzott az énekesnőtől Kelly Osbourne, Kelly Clarkson, Usher, Rob Thomas, Demi Moore, Rihanna, Katy Perry, Lily Allen és Nicki Minaj is. „Szomorú és tragikus veszteség, egy igazi művészt veszítettünk el. Nyugodj békében, Amy Winehouse” – intett búcsút az énekesnőnek Jared Leto. „Drága Amy, örökké hiányozni fogsz. Minden szeretetemmel búcsúzom tőled, RIP, Bryan” – írta Bryan Adams. Az énekesnő halálának pontos okai egyelőre ismeretlenek, a boncolás eredménye hétfőn várható. A jól értesült brit bulvárlapok szerint Winehouse egyértelműen drogtúladagolás áldozata lett. Azt nem tudni, hogy volt férje, a jelenleg betöréses lopásért ülő Blake Fielder-Civil értesült-e már az énekesnő haláláról, a zenész édesanyja mindenesetre nagyon aggódik, hogy fia kárt tesz magában, ha megtudja, mi történt. „Állandóan hívták egymást, Blake folyamatosan vissza akarta őt kapni. Képtelenek voltak elengedni egymást. Mindketten elvesztek, és mi nem tudtuk ezt kezelni” – nyilatkozta a vasárnapi Daily Starnak Fielder-Civil anyja.

Amy Winehouse családja vasárnap közleményt adott ki,amiben azt írják: az énekesnő halála óta kilátástalannal látják a jövőt, elveszítették a reményt. "Hatalmas űrt hagyott maga után. Próbáljuk segíteni egymást, együtt emlékezünk rá" - áll a Daily Mail által idézett közleményben, amelyben a gyászoló családtagok azt kérik, legyenek tekintettel rájuk, és ne zaklassák őket.