Egykori kollégái, barátai jelenlétében avatták fel a budapesti Farkasréti temetőben pénteken Antal Imre sírkövét, amelyet a Magyar Televízió állított a 2008-ban elhunyt legendás zongoraművész, televíziós műsorvezető sírjára.

"Antal Imre humora, személyisége, intelligenciája magával ragadó volt. Három éve, hogy nincs köztünk, de most is gyakran emlegetjük, gondolunk rá" - emlékezett a péntek délutáni síremlékavatáson Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője. Mint hozzátette, a közmédia jelenleg zajló megújítása közben is fontos ápolni azok emlékét, akik a magyar televíziózás meghatározó egyéniségei voltak.
Nagy György szerkesztő-műsorvezető, a síremlékállítás kezdeményezője felidézte, hogy a legendás televízióst rengetegen ismerték, és aki ismerte, szerette is Antal Imrét. Különösen az, aki személyesen is találkozhatott vele, hiszen a műsorvezető-zongoraművész fiatalokhoz és idősebbekhez, "a portástól a vezérigazgatóig" mindenkihez tisztelettel, szeretettel fordult - hangsúlyozta.
"Lett volna dolgunk... utolsó éveiben nem vigyáztunk rá, és a sírkőre sem volt pénz egészen mostanáig" - jegyezte meg Nagy György. Mint hozzáfűzte, most végre elkészült a gránitkő síremlék, melynek zongorát mintázó alakja a zeneművészre utal, a kőlap örökre letett mikrofont ábrázoló vésete pedig a legendás televíziósra.

A sírkőavatáson, amelyen ott volt Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója is, Antal Imre számos egykori kollégája, barátja megjelent, többek között Balázs Péter színművész, színházigazgató, Forgács Gábor színművész, humorista, Gyökössy Zsolt, a Szeszélyes évszakok rendezője, Horváth Pál fejlesztőmérnök, az MTV örökös tagja, Ihos József humorista, Kovács Zsuzsa színművész, Pécsi Ildikó színművész, Rózsa György televíziós műsorvezető, Székhelyi József színművész és Trunkó Barnabás író, humorista.