A 14 éves, F-1 rajongó tini története mesébe illő. Matthew James bal kéz nélkül született – a csuklójánál tovább nem nőtt ki a keze – emiatt levelekkel bombázta Ross Brawn-t, az F-1 Mercedes csapatának főnökét. A levelek mindegyikében arra kérte Ross Brawn-t, hogy a Mercedes támogassa meg a 35.000 fontos (9 millió Ft) protézisét, cserébe felajánlotta, hogy a művégtagon rajta lesz a Mercedes embléma, az, ami az F-1-es autókon is látható. Ha hiszik, ha nem, Brawn-t megérintette a fiú kérése, aki szerint intelligens és megindító volt a kérés, és elhatározta, segít a fiún. Miután megkapta júniusban a Mercedes levelét Matthew James, elment az istálló székhelyére, ahol találkozott Michael Schumacherrel is. Akárcsak a mesében, a Mercedes összeállt hát a Touch Bionics-szal, akik megalkották a fiúnak a hi-tech művégtagot. Nem mellesleg az elkészült protézis jelenleg a legfejlettebb művégtag a világon, annyira sokoldalú, hogy Matthew James tud tollat fogni, rajzolni és írni, nyakkendőt, cipőfűzőt kötni és labdát is képes elkapni.

Kiváló minőségű műanyagból, fekete szilikon aljzatból készült a 14 éves fiú műkeze, ami elektródákkal a belsejében érzékeli a fiú alsó karjának izmait. A tenyér részbe helyezett mini számítógépbe futnak az izmok jelei, ami lefordítja az izmok üzeneteit. Ennek köszönhető, hogy szinte normális kézként funkcionál a protézis.

“Ez egyszerűen lenyűgöző. A régi művégtag nem volt jó, a mechanikája arra volt jó, hogy csak fogni lehetett vele” – mondta Matthew James. “Ezzel mindent tudok csinálni, olyan mint az igazi” – tette hozzá a 14 éves fiú, akinek még Bluetooth technológiát is kreáltak a művégtagba, amivel számítógéphez tud csatlakozni.

A cég egyébként nem fizette ki a 25.000 fontot - a Touch Bionics elengedte a 10.000 fontos klinikai szolgáltatás díját - amibe a bionikus protézis került, azonban az istállón keresztül rajongók és szponzorok adományaiból összejött a pénz.