Igaz, hogy a nőknek megvan a joguk küzdeni az öregedés hatásai ellen, ám a plasztikai sebészet nem egy szép módja ennek – állította a 44 éves Salma Hayek az Allure magazinnak. "Ez egy generáció egyenruhája – mondta Hayek. – És ez nem feltétlenül szép. Nem ráncosnak tűnő, de nem szép. Ő maga is elismerte, hogy öregszik, és a kérdésre, hogy min látszik ez a legjobban, azt válaszolta: "A melleimen. Persze nem rosszak , mellesleg. Nem panaszkodom miattuk".

Hayek jó formáját világéletében a szépség nagymesterének, saját nagyanyjának köszönhette, aki mindenféle kencékkel kenegette őt 12 éves kora óta. Ezt a hagyományt viszi tovább ő is Nuance nevű kozmetikumaival. Ezek alapfilozófiája Hayek szerint, hogy előhozzák a belső szépséget a nőkből, akiknek azért szexin is kell viselkedniük, nem úgy, mint egy "lány, aki nem tud magassarkúban járni".

Érdekes módon épp mostanság alakított plasztikai sebészet elleni ligát több ismert színésznő, mint Kate Winslet, Rachel Weisz vagy Emma Thompson – írja a US Magazine. Winslet azt mondta erről a Telegraphnak, hogy "ez az erkölcseim ellen való, az ellen, ahogy a szüleim felneveltek és amit természetes szépségnek elismerek".