A Blikk híre szerint döntő fejlemény született Stohl András ügyében. A lap birtokába jutott orvosi szakértői véleményből kiderül, Kaincz Pál sántítását egy korábbi betegség okozza és nem a baleset, amit a műsorvezető okozott tavaly május 8-án.

„Az elvégzett radiológiai vizsgálat során a háti és ágyéki gerincen fiatalkori típusú többszörös görbülettel járó torzulást, gerincferdülés állapítható meg. Megállapítható, hogy Kaincz Pál sértettnél az elszenvedett közlekedési balesettel ok-okozati összefüggésben maradandó fogyatékosság vagy súlyos egészségkárosodás nem alakult ki" - írja a szakértő.

Dr. Ruttner György, Stohl András ügyvédje a lapnak úgy nyilatkozott, hogy a színész naponta utazott hazafelé tartva a baleset helyszíne mellett és szinte állandóan gyötörte a lelkiismeret-furdalás, még azután is, hogy kiderült, Kaincz már tavasz óta úgy dolgozik kertjében, mint a baleset előtt. "Stohl András számára nemcsak a jóval enyhébb ítélet miatt kedvező a szakvélemény, hanem azért is, mert bár felelősnek tartja magát, mégsem nyomorított meg örökre egy idős, dolgos, ártatlan embert. Kétségtelen, hogy jóval enyhébb ítélet várható, hiszen a súlyos, de nem maradandó sérülést okozó közúti baleset elkövetése 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, amit tovább csökkent az eddig már bizonyítottnak elfogadott egyéb enyhítő körülmény" - magyarázta Dr. Ruttner György.