Michael Jackson halálának ügyében nem szándékos emberölés vádjával a bíróság előtt álló Dr. Conrad Murray tárgyalásán az egyik tanú azt vallotta, hogy az orvos 15 liter Propofolt rendelt tőle - írta a Femalefirst. Az orvos azt állítja, hogy az erős érzéstelenítőt Los Angelesben működő klinikájában kezelt betegei számára rendelte meg 2009 áprilisában. A hatóságok szerint viszont Murray-nek nincs Kaliforniában működő klinikája.

A tanú azt vallotta, hogy ő soha nem adott el gyógyszert korábban, de most elküldött 35 palackkal Murray három nappal későbbi Las Vegas-i műtétjéhez. Az orvos a csomagból kivett pár palackot, majd a többi postázását a Los Angeles-i klinikájába kérte, azonban címként azt az apartmant adta meg, ahol Nicole Alvez-el és újszülött fiával élt.

A vallomás szerint három héttel később Murray újabb szállítmányt kért, ezúttal 40 darab nagyméretű és 25 darab 20 ml-es palackot rendelve meg a korábban megadott címre, majd ugyanezt rendelte meg a következő hónapban is. Az orvos utolsó rendelése a gyógyszerésztől 2009. június 10-én volt (15 nappal az énekes halála előtt), ezúttal 40 nagy és 50 kisebb palackkal rendelt a szerből.

Tim Lopez először 2008-ban került kapcsolatba Murray-el, amikor az orvos olyan gyógyászati krémet keresett, ami világos bőrre való, mivel állítása szerint a páciense vitiligoban (szerzett pigmenthiányos bőrbetegség) szenvedett. Murray tagadja a nem szándékos emberölés vádját, de amennyiben elítélik, akár négy év letöltendő börtönbüntetést is kaphat.