Michael Jackson halála ügyét a rendőrség emberölésként kezeli. A nyomozók kiemelten foglalkoznak a sztár orvosával, Conrad Murray-vel. A feltételezések szerint ő adta be az utolsó és egyben végzetes injekciót Jacksonnak, ráadásul a híresség újraélesztésekor is alapvető hibákat követett el. A TMz információi szerint az ötvenévés énekes halálát Proforol nevű altatószer okozta, melyből Jackson bérelt házában is találtak.

Emberölésként kezeli a Los Angeles-i rendőrség Michael Jackson halálát, és kiemelten foglalkozik a popsztár orvosával, Conrad Murray-vel - közölte a TMZ. A rendőrség a híresség halálának ellentmondásos körülményei és az elsődleges boncolási jegyzőkönyv miatt már korábban átminősítette bűnügyi nyomozássá az ügyet.

A Jackson család már a popsztár halála napján felvetette Murray felelősségének kérdését. Arról beszéltek, hogy alapvető kérdések megválaszolatlanul maradtak, és ezek egyértelmű kapcsolatban vannak Murray Jackson utolsó óráiban játszott szerepével. Az énekes testvére, LaToya Jackson pedig egyenesen kijelentette, Michael Jacksont megölték.

A feltételezések szerint Murray adta a végzetes fájdalomcsillapító injekciót a sztárnak, amelytől leállt a szíve. Conrad Murray állítólag az élettelen Jacksont az ágyában kezdte újraéleszteni, holott alapvető szabály, hogy ilyenkor kemény helyre kell fektetni a beteget. Szakértők szerint érthetetlen, hogy egy tapasztalt kardiológus hogyan ejthetett ekkora hibát.

Murray 11 napja volt Jackson orvosa

Murray egyébként a popsztár halála előtt 11 nappal lett Jackson orvosa, és az AEG Live koncertszervező fizette. Ez a cég találta ki, hogy az énekes a londoni O2 Arénában lépjen újra közönség elé, ötven alkalommal. Jackson családja függetlenül a nyomozástól több millió dolláros pert akar indítani a kardiológus ellen. Murray ügyvédje már többször közölte azt, hogy kliense tisztázni fogja magát.

A TMZ szerdán több forrásra hivatkozva írta azt, hogy a rendőrség szerint számos jel mutat arra: Jackson halálát a Propofol nevű szer okozta. Ezek a források azt is közölték, hogy az 51 éves Murray-ra irányulnak a bizonyítékok, és Jackson bérelt otthonában - ahol meghalt - találtak Propofolt. Ezt a szert altatáshoz használják a kórházakban, de csak képzett aneszteziológus adhatja be, szigorú ellenőrzés mellett, ami az altatás idejére is vonatkozik.

Korábbi hírek szerint Jackson azonban nem csak ezt a szert szedte, állítólag nyolcféle gyógyszeren élt, melyekre havonta nagyjából 10 millió forintnak megfelelő összeget költött.

A TMZ azután közölte információját Murray-ről, hogy a Los Angeles-i halottkémi hivatal beidézte keddre Arnold Kleint, Jackson bőrgyógyászát. (FH)