Éles fegyvereket, géppisztolyokat, puskákat foglaltak le a Terrorelhárítási Központ kommandósai hajnalban Vecsésen – hangzott el az RTL Klub Híradójában. A 85 lőfegyver vasárnap érkezett egy ferihegyi raktárba, és Brad Pitt filmjének forgatásán használták volna őket. Csakhogy a fegyverszakértő megvizsgálta a pisztolyokat, amelyek nem az engedélyezett módon voltak hatástalanítva, így éles töltényeket is ki lehet velük lőni.

A terrorelhárítók akciója után most már a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja az ügyet. Annyi biztos, hogy a fegyverek vasárnap Londonból egy magánrepülőgépen érkeztek Budapestre. A feladó egy cég volt, a címzett pedig egy magánszemély. Őt ma már kihallgatták.

A fegyverek lefoglalása ellenére folytatódik a film forgatása – mondta el az RTL Híradónknak a film producere. Adam Goodman szerint minden kellék megvan ahhoz, hogy dolgozni tudjanak, nem lesz fennakadás. A fegyverek hatástalanítása egyébként nem egyszerű feladat, a szakértő szerint nehéz úgy megcsinálni, hogy a nézők elhiggyék, valódi pisztolyt, puskát látnak.