Stephanie Sautner bírónő harminc nap börtönre ítélte Lindsay Lohant, amely után további közmunkát kell végeznie a hullaházban – írja a TMZ. Lohan a hétvégén még abban reménykedett, hogy a kiszabható minimummal, két héttel megússza a dolgot, és a bíróság előtt nem is próbált köntörfalazni: beismerte, hogy megszegte a próbaidejét, és lógott a közmunkáról, illetve a pszichiáteréhez sem járt, ami szintén feltétele lett volna a szabadságvesztés elkerülésének. Hogy mikor kezdi a börtönt, egyelőre nem tudni. (Update: nem kell neki azonnal, mert Sautner engedélyezte, hogy befejezze a Playboyjal közös munkát.)

A bírónő az ítélethirdetésben leszögezte: Lohan a börtönbüntetés után is próbaidőn marad, ugyanabban a Los Angeles-i halottasházban kell dolgoznia, ahol mostanában olyan jól ment neki a munka. Ha nem teszi, további 270 napot tölthet a börtönben. Ezúttal nem ússza meg házi őrizettel.

Sautner azt is kifejtette, Lohannek december 14-éig 12 napi közmunkát és négy pszichiáter-látogatást kell teljesítenie. Bő egy hónappal később 12 nap hullaházi műszakon és további négy rendelésen kell túl lennie. Ha pedig március 29-éig nem végez a számára előírt feladatokkal, tényleg 270 napig sínylődik majd rácsok mögött.

Számunkra szomorú lehet, hogy a bírónő azt javasolta Lohannek, ne twitteljen a hullaházi élményeiről, a TMZ szerint emellett azt is megjegyezte, amikor a vádlottat meglátta: "ma jól néz ki".