Dr. Conrad Murray-t a maximálisan kiszabható négyéves börtönbüntetésre ítélték, de lehet, hogy büntetése nagy részét házi őrizetben töltheti, mert nem szándékosan ölt embert. „Dr. Murray ügyvédei nemrég elárulták, hogy Pastor bíró nem kötelezte közmunkára sem, mint Lindsay Lohant, akinek hullaházban kell dolgoznia. Rémálom lenne számára, mert biztosan gúnyolódnának rajta, és nem lenne biztonságos, ha az autópálya mellett kéne szemetet szednie vagy graffitit mosnia. Pastor bíró valójában jót tett Murray-vel, hogy a maximális büntetést szabta ki.” – mondta egy ismeretlen forrás a RadarOnline-nak.

Murray jelenleg a Los Angeles-i állami börtönben ül, de ha a területi sheriff jóvá hagyja a házi őrizet kérelmét, azonnal mehet haza. „A sheriff dönti el, mikor engedik dr. Murrayt házi őrizetbe. Murray reméli, hogy már karácsonyra otthon lesz. Az ügyvédei szerint ez teljesen valós lehetőség” – tette hozzá a forrás.

A Jackson család ugyanakkor kevesli az ítéletet, mely a négy év börtön mellett 100 millió dollár (22,6 milliárd forint) fájdalomdíj kifizetését írja elő, melyet Jackson gyerekei kapnak meg. „Nincs rá mód, hogy elmondjuk, mennyire fáj egy szeretett apa, fiú, testvér és barát elvesztése. Nem bosszúért kiáltunk… csak tisztelettel kérjük, hogy olyan ítéletet hozzanak, mely minden orvost emlékeztet arra, hogy nem adhatja el szolgálatait a legmagasabb árat kínálónak” – írták közleményükben. Ügyvédei szerint Murray nem lesz képes kifizetni a 100 millió dollárt.