Pippa Middleton formás segge volt az év egyik legnépszerűbb keresőkifejezése a weben - írta a dnaindia.com. Az Ask Jeeves keresőmotor statisztikái alapján a 28 éves Middleton-lány iránti érdeklődés nővére Kate, és Vilmos herceg esküvője után nőtt meg jelentős mértékben. A Q and A weblap elemezte az év összes, mintegy 700 millió lekérését, hogy megtalálja az elsőt, ami elindította a nagy, hirtelen érdeklődést. A lista tartalmazza az énekesnő Amy Winehouse nyáron történt öngyilkosságát, a futballista Ryan Giggs nőügyeit, a színész Charlie Seen-ről készült videót, amin Charlie matrózslukkal cigarettázik.

A The Only Way Is Essex valóságshow nyomán olyan, szereplők által divatossá tett kifejezésekre kerestek rá a felhasználók, mint a „jel” és a „reem”. „Folyamatosan nagy számban keresnek rá háztartási kifejezésekre és olyan eseményekre, mint a recesszió, de ha megnézed, ezek voltak a 2011-es év sztárjai – idézte a Daily Star az Ask Jeeves-nél dolgozó Oliver Hill szavait.

Ez egy eléggé vegyes felhozatala a tévés valóságshowtól és a királyi családig, a vígjáték jelenetektől a kultikus klippekig, a sporttól kezdve a showbusinessig. Az amerikai események, mint Steve Jobs halála és Michael Jackson utolsó órái szintén felkeltették az angol netezők figyelmét. További nagy számú keresések voltak még a népszerű angol sorozat az East Enders szereplője, Jessie Wallace, valamint a Harper név, miután Victoria és David Beckham ezt a nevet választotta újszülött kislányuknak.