Elcseszték a hangosítást az eurovíziós válogatón

2012.01.28. 22:41 Módosítva: 2012.01.28. 22:44

Szombat este meglehetősen vicces körülmények között zajlott le az eurovíziós dalválogató. Korábban több mint kétszáz dal érkezett be az M1 által meghirdetett dalversenyre, ebből a zsűri húszat választott ki - és most tíz versenyzett az élő adásban Gallusz Niki, Pély Barna, Kállay-Saunders András, Kökény Attila, Tóth Gabi, Molnár Ferenc Caramel, Dancs Annamari, Heinz Gabi, Kökény Attila és Bencsik Tamara és a Compact Disco előadásában.

A cirka másfél óra alatt a profizmus jegyében többször nem működött a zsűri mikrofonja, a zsűritagok sorra elbénázták az ipad használatát (amin mutatták a pontszámokat), és Gallusz Nikiéknek kétszer is el kellett énekelniük a számukat, mivel  rosszalkodott a hangosítás. Az est fénypontja amúgy Dancs Annamari volt, aki operetthangon nyomatta a popot, és Krisz Rudin már sírva lehetett röhögni, főleg a reakciókon: erre Csiszár Jenő (mint zsűritag) is csak annyit tudott kinyögni, hogy rádió esetében ez már elkapcsolási faktor. (Ide kattintva ön is átélheti a csodát.)

Az ítészek végül úgy döntöttek, hogy a Compact Disco-t juttatják tovább ( akik amúgy a Coldplay stílusára hajaznak, de nagyon), elsőként, illetve Heinz Gábor és Caramel kapott még biztos helyet a döntőben. A nézői szavazatok alapján Tóth Gabi lett a negyedik továbbjutó. Jövő héten újabb elődöntő a másik tíz produkcióval, aztán jön a döntő, ahol a zsűri és a nézők ismét meghallgathatják a már meghallgatott számokat, jó móka lesz.