Előzetes letartóztatásba helyezték V. Zsoltot, akit az ország nosztalgiára hajlamos része az UFO együttes vörös hajú frontembereként ismer, írja a Blikk. A gyanú szerint prostituáltakat közvetített külföldre. "A megalapozott gyanú szerint a csoportot a fiatalember irányította, aki egy termék népszerűsítésére keresett fiatal nőket. A találkozón rábeszélte őket, hogy inkább prostituáltnak szegődjenek el külföldre, jobb keresetért. A munka feltétele az volt, hogy a férfi testi adottságaikról - szexuális aktus formájában - meggyőződjön" - közölte Bartha László, az NNI szóvivője. A Blikk egyik forrása szerint V. Zsoltot az sodorta ebbe a helyzetbe, hogy 2009-ben durva adósságokat halmozott fel egy bukott fesztivál miatt. Pedig tavaly még vissza akart térni zenekarával.

Az együttes hivatalos honlapján sajtóközleményben reagált az ügyre: "Az UFO együttes és az UFO-t segítő menedzsment maximálisan elismeri Varga Zsoltot, mint rappert, mint táncost és mint színpadi előadót. Varga Zsolt az elmúlt években és az UFO visszatérése óta hitelesen képviselte az UFO-életérzést, az állandó vidámságot, a felhőtlen szórakozást, amelyet az UFO-dalok nyújtottak a rajongóknak, az együttest kedvelő közönségnek.

Az UFO együttes és az UFO-t segítő menedzsment fent tartja az ártatlanság vélelmét, amíg ítélet nem születik Varga Zsolt ügyében. Addig nem szeretne állást foglalni, felelőtlen nyilatkozatokat tenni.
Azonban mélyen elítéli, méltatlannak tartja azokat az embereket, akik ilyen vagy hasonló tevékenységgel foglalkoznak és maximálisan elzárkózik ettől.

AZ UFO együttes továbbra is kiszolgálja a közönséget, képviseli az UFO-életérzést és ha a közönség igényt tart rá, a színpadon biztosítja a felhőtlen szórakozást a jól ismert UFO-dalokkal egy új frontemberrel, aki hitelesen tudja képviselni az együttest, amelyet az UFO az elmúlt 3 évben – visszatérése óta- minden fellépésén maximálisan adott át a rajongóknak" - áll a Dr. Love-ék közleményében.