A színész börtönbe vonulása előtt kiegyenlítette adótartozását, a Valóart Kft. mégis végrehajtás alatt áll a NAV nyilvános adatbázisa szerint - állítja a Blikk.

A színésznek az elmúlt öt hónapban nem volt bevétele, de ez a NAV-ot nem érdekli. A cég 2010. márciusa óta végrehajtás alatt áll, legalábbis a

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium interneten elérhető adatbázisa szerint. A Stohl András és édesanyja által birtokolt cének előbb-utóbb fizetnie kell.

A Valóart Kft.-nek – melynek tevékenységi körébe alkotó- és előadó-művészet, kulturális képzés és szabadidős tevékenység is tartozik – nyereségessége ellenére volt 1,5 milliós adótartozása, amelyet ténylegesen rendezett Stohl András a börtönbe vonulása előtt. A befizetés napjáig nyilván keletkezhetett némi késedelmi pótlék, illetve a büntetés-végrehajtási intézetben eltöltött öt hónapja alatt ehhez hozzáadódott még vállalkozást terhelő fizetnivaló, attól függetlenül, hogy nem volt bevétel – mondta el a Blikknek Stohl ügyvédje, Ruttner György.

A színésznek nem csak a NAV-al kell szembenéznie, az általa okozott baleset kárvallottja 12 millió forintot követel a színésztől. De legalább a lánya nemzetközi modell lehet.