Vágót jó hírnév megsértése miatt 3 millió forint nem vagyoni kártérítésért perelte be a csatorna, de a Fővárosi Törvényszék bírája rövid indoklás után elutasította a TV2 összes kérelmét. A bíróság szerint a tévé követelése nem megalapozott, Vágó, az alperes csak a véleményét mondta el, amikor kirúgása után azt nyilatkozta, politikai indítékok állhatnak elküldése mögött.

„Már az elején is úgy gondoltam, hogy az is az igazamat bizonyítja, hogy a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) díjmentesen elvállalta az ügyemet. A tárgyalás során a felperes lecsökkentette követelését 3 millióról 500 ezer forintra, majd ezt felajánlotta a TASZ-nak. Ezt én csak egyféle módon tudom értékelni, vagyis hogy ha nem nyernek, akkor nulla forintot kapnak, ha nyernek, minél kevesebbet kapjon a TASZ. Ezért úgy döntöttem, hogy a perköltség összegét én is felajánlom a szervezetnek” – mondta a Blikknek Vágó, akit megviselt a perrel kapcsolatos hercehurca, de igyekszik nyugodtan élni.

„ Az elmúlt egy év alatt „fekete seggű" lettem, ez ennek az egész ügynek a következménye. Van egy kis tévében munkám, nyugdíjam is, most már kihúzom valahogy. Hozzászoktam ehhez a nyugodt életformához, jólesik ennyi év hajtás után. Igazi nyugdíjas lettem” – mondta Vágó. A TV2 még gondolkozik, fellebbeznek-e: „Megvárjuk az írásba foglalt ítéletet, és csak ezt követően döntünk arról, hogy benyújtunk-e fellebbezést” – mondta a lapnak Koltay Tamás, a TV2 szóvivője.