Úgy tűnik, nem igaz a hír, miszerint Angelina Jolie második filmjeként a Szürke ötven árnyalatát fogja rendezni, bár minden valószínűség szerint jól csinálná a hírek szerint a keményebb szexet nem megvető színésznő – írta a Hollywood Reporter.

Ötmillió dollár fizet az Universal és a Fox, hogy E. L. James szaftos szado-mazo könyvét vásznon láthassuk.

Lázas licitálásban nyerték meg a Szürke ötven árnyalatát, amelynél  nemcsak a megfilmesítés mikéntje jelenthet problémát, hanem a szerző extra ellenőrzési igényeinek figyelembevétele is. A könyv megjelenése után azonnal sikert aratott, és márciusban jelentette be diadalmasan a stúdió, hogy a hatalmas sikerű pornókönyv megszerzéséért indított öldöklő harcban a Warner, a Paramount és a Sony előtt győztek.

Az író olyan női producerre vágyik, aki legalább olyan elkötelezettséggel viszi sikerre Anastasia Steele és a mindentől megcsömörlött milliárdos szexuális kalandjait, mint azt David Heyman a Harry Potter-könyvekkel tette. A negyvenes éveiben járó író a ruhákra, helyszínekre és a szereposztásra is kiterjedő  beleszólási igényével megdöbbenést keltett Hollywood szakmai berkeiben.