Élő szerződése van azzal az alapítvánnyal Stohl Andrának, mellyel egy négy éves együttműködési megállapodást kötött a jogerős ítélet előtt, ám a drogprevenciós kampány egyik szervezője szerint a színész már nem működik közre.

"A szabadulása után méltán reménykedhettek benne az alapítvány vezetői, hogy Buci folytatja náluk a megkezdett munkát. Legfőképp azért, mert négy évre vállalta, hogy havi rendszerességgel megy prevenciós előadásokra ezzel a szervezettel, blogot vezet, válaszol a kérdésekre, valamint szervez és vezet évente egy segélykoncertet a szenvedélybeteg fiatalok javára. Kiálltam Stohl mellett, mert hittem abban, hogy egy hasznos dolog veszi kezdetét, jóváteszi botlását a fiatalokon segítve. Akkor ő ezt vezeklésnek nevezte" – mondta  a Blikknek Stemler Mihály szakmai igazgató. "Kértem Andrást, hogy segítsen a honlap működtetésében, legalább írjon rá néha, mert azt már beláttam, támogatók keresésére nincsen ideje. Reménykedtem, hogy az András vállalásában szereplő segélykoncert helyet kaphat a Nemzeti Színházban, de az igazgató erre nem látott lehetőséget. Ugyanis Alföldi Róbert Stohl András magánéletét, beleértve a drogellenes kampányát is, külön akarja választani a színházi tevékenységétől. Sajnos be kell látni, hogy nem tudjuk, csak töredékesen elérni azt a nemes célt, amelyet magunk elé tűztünk."

A színész egyébként nemrégiben Zacher Gábor toxikológussal vett részt egy drogprevenciós előadáson, csak hát élő szerződése Stemlerékkel van. Stohl Andrást az ügyben nem sikerült elérnie a lapnak.

Az ittas állapotban közúti balesetet okozó Stohl az őt 28 hónapos börtönbüntetésre küldő elsőfokú ítéletet követően tartott hetente több előadást is a fiataloknak drogprevenciós jelleggel. Kábítószeres múltjáról beszélt, miközben több támadás is érte, hogy ezzel inkább árt, mint használ, ráadásul álszentnek vélték, hogy a színész mindezt azért csinálja, hogy kevesebb büntetéssel megússza a dolgot.