Negyvennyolc országból háromezer-ötszáz fő vett részt a melegolimpiának becézett EuroGames nemzetközi sportrendezvényen, amelynek anyagi mérlege negatív – derült ki a szervezők közleményéből. Úgy vélik, az országról előzetesen kialakult intoleráns kép miatt a vártnál kevesebb sportoló érkezett a rendezvényre, és a magyarok is csak szombaton jelentek meg.

„Bár a szervezők remélték, hogy Európa más nagyvárosaihoz hasonlóan egy ilyen nagyságrendű világeseményhez az ország és a főváros vezetése anyagi értelemben is hozzájárul, ez nem történt meg. Ezért és a kevesebb jelenlevő miatt a kiadások meghaladták a bevételeket, annak ellenére, hogy a FriGo egyesület által vezetett teljes szervezőcsapat ( mintegy 150 fő) önkéntes alapon rakta össze az eseményt két év megfeszített munkával. [...] semmilyen fizikai atrocitás nem történt a rendezvény teljes ideje alatt, kivéve,amikor a megnyitó napján néhány bátorra ivott deresbarikádkuruc megrohamozta a EuroGames Falu mágneskapuját a családok védelme nevében. A helyzetet a rendőrség öt perc alatt kezelte, melynek következtében a műmagyar ifjak a betont nézegetve gondolhatták újra a demokrácia alapfogalmait.”

Hozzátették, az esemény után a külföldi sportegyesületek képviselői külön kiemelték a magyarok vendégszeretetét, odafigyelését, Budapest szépségét, és sokan szeretnének visszajönni Magyarországra, „ebbe a kellemes, barátságos, vendégszerető országba”.