A Barátok közt színészével hirdettek egy médiaiskolát, de R. Kárpáti – aki bármikor kész szétütni egy szépségversenyen – nem tanít adott intézményben. A színész eléggé unja a visszaélést, így ügyvéddel ment az iskolába.

„Már négy tanfolyamról tudok, amit a nevemmel hirdetnek. Az aluljárókban arra hivatkozva csábít magához diákokat az iskola, hogy én is itt tanítok. Amikor ezt először hallottam, betelefonáltam az intézménybe, kértem, fejezzék be, ne állítsanak valótlanságot. Megígérték, hogy abbahagyják, de az ismerőseimtől azt hallottam, hogy továbbra is megemlítik a nevemet a beiratkozáskor” – mondta R. Kárpáti a Blikknek.

Ön beiratkozna olyan iskolába, amit aluljáróban tukmálnak önre R. Kárpáti nevével?

„Minden fiatal tehetség sztár szeretne lenni. Örülnék annak, ha azok a szülők, akik gyermeküket média- vagy színházvonalon szeretnék taníttatni, amikor elmennek bármilyen iskolába, alaposan utánanéznének, hogy mit írnak alá, valamint kik és mit oktatnak. Szeretném kijelenteni, hogy én ebben a médiaiskolában nem tanítok, nem tanítottam és sohasem álltam velük szerződéses kapcsolatban. Az igazgató jelezte, hogy az ő tudta nélkül történt a jogsértés, és a személyiségi jogommal való visszaélést megszünteti” – tette hozzá a színész, akinek ügyvédje perre viszi az ügyet, ha nem tudnak az iskolával megegyezni peren kívül.