Nem sikerült békésen távozniuk a Neo FM munkavállalóinak. A Neo FM 26 fős stábja augusztus 6-án nyújtotta be azonnali felmondását, mert nem kapták meg időben a bérüket. A rádió aznap elnémult, azóta zenét sugároz. A kilépési papírok minden oldalára egy pecsét került, amin a következő áll: Figyelem! A munkavállaló által szándékosan okozott kárral kapcsolatosan vele szemben kártérítési eljárás van folyamatban!

Berényi Attila, a rádió volt hírigazgatója ill. vezérigazgató-helyettese, a dolgozók képviselője  kérdésünkre elmondta, hogy a dolog egyrészt nem igaz, nem indult ellenük eljárás, a tulajdonos arra hivatkozik, hogy nem adták át neki a dolgozók azokat a kódokat és egyéb dolgokat, amivel a folyamatos munkát a rádiónál biztosítani lehet. Berényi szerint ők többször is jelezték, határozzák meg, mikor és kinek adják át a szükséges papírokat, de erre semmiféle válasz nem érkezett. A munkavállalók csak elmaradt bérüket szeretnék megkapni, mely átlagban 2-4 hónap elmaradásban van.

Berényiék bíznak abban, hogy képesek lesznek békés úton megoldani a helyzetet, és elegánsan távozni, ahelyett, hogy bíróságra járkálnának.

A rádió július elején cserélt gazdát, mindössze 5 forintért vásárolta meg a Dr. M-Média kft, melynek ügyvezetője dr. Medveczky Mihály. Az ár nem véletlenül volt jelképes. Az új tulajdonosnak egy médiahatósági perrel és 770 millió forint tartozással is tennie kell valamit.

Az adó korábbi tulajdonosai június 28-án kértek csődvédelmet, miután a NMHH Médiatanácsa felmondta az FM1 Zrt. médiaszolgáltatási szerződését, mert nem tudták a Médiahatóság felé rendezni a díjtartozásukat. A csődtörvény alapján egy 120 napos fizetési moratórium indult meg, mely a tulajdonosváltást nem érintette. Ez alatt az idő alatt a fizetéseket ugyanúgy rendezni kéne, mint korábban. A bíróság erre az időszakra vagyonfelügyelőt rendel ki, mely  céget irányítja.

A hvg.hu egy volt felszámolót kérdezett meg arról, mi várható az ügyben. A megszólaltatott elmondta, hogy ha felszámolják a  céget, akkor a béreket elsőként kell kifizetni, ha van miből. Ez az összeg maximum 1 079 500 Ft lehet, melyet a Bérgarancia Alapról szóló törvény szerint kell kifizetni, amennyiben a cég elismeri a követelést, és a kilépő papírok rendben vannak.