A Blikk információi szerint Kovács Lázár volt nője, Bíró Andrea szeretné, hogy a mesterszakács a közös fiukkal is foglalkozzon, ne csak a saját családjával. "Szakember állapította meg, hogy Lázárka apahiányos. Az óvodában fedezték fel, hogy amikor más gyerekekért az apukájuk megy, a kis­fiam félrevonul egy sarokba, és magába fordul. Amikor erről kérdezik, azt mondja, hiányzik neki az apukája, és ő is szakács lesz. Pszichológushoz vittem, aki megerősítette az óvónők gyanúját, ezek után fordultam a gyámhivatalhoz, ahol a gyermek egészséges lelki fejlődése érdekében kérvényeztem: kötelezzék az apát rendszeres kapcsolattartásra – mondta a Blikknek Bíró Andrea. Ezzel szemben a gyerektartást már fizető Kovács Lázár állítólag arra hivatkozott, hogy nincs pénze telefonra és utazásra, így a kapcsolattartás levelezéses formáját választja. "Azt ajánlotta – az olvasni sem tudó fiának –, hogy levelet ír neki havonta. Szeretném, hogy anyagilag helyre jöjjön, nem akarok neki rosszat. Kívánom, hogy boldog legyen a feleségével, családjával, de miatta nem lehet lelki beteg a kisfiam! Párkapcsolatban élek, Lázár mint férfi semmit nem jelent számomra, csupán a gyerekem apja – nyilatkozott a Blikknek Kovács Lázár exnője.

Hyross Virág, Bíró Andrea ügyvédje csak általánosságban fejtette ki, hogy egy külön élő szülőnek nemcsak joga, hanem – a családjogi törvény és a kialakult joggyakorlat alapján – kötelessége is gyermekével tartani a kapcsolatot. A gyámhivatal és a bíróság is elsődlegesen a gyerek mindenekfelett álló érdekét veszi figyelembe, joga van közvetlen és személyes kapcsolatot ápolni a külön élő szülőjével. A kapcsolattartás tekintetében sem személyesnek, sem közvetlennek nem tekinthető a levelezés, különösen akkor, amikor a gyermek írni-olvasni sem tud még.

Kovács Lázár ügyvédje, Ruttner György elmondta a Blikknek, hogy ügyfele nem kíván nyilatkozni, magánéletének védelmére hivatkozva. A sztárszakács az elmúlt két és fél évben a hivatalosan elrendelt DNS-teszten kívül véletlenül egy bankban és a kecskeméti bíróság előtt látta futólag a fiát.