A gyereket nem veszik el Bíró Andreától, a körülmények ugyanis megfelelőek. Kovács Lázár állítólag azt mondta a bíróságon, nem kíván élni a láthatással, még akkor sem, ha az megoldható anélkül, hogy találkoznia kellene volt szeretőjével.

A Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtöki ítélete szerint az anyjánál maradhat Kovács Lázár házasságon kívül született három és fél éves fia – tájékoztatta a Velvetet a döntésről Bíró Andrea ügyvédje. Hyross Virág elmondása szerint a gyermek-elhelyezési pert azután kezdeményezték ügyfelével, hogy a sajtóban több helyen is megjelent, Kovács Lázár magához venné a fiút. Hyross Virág megjegyezte, bár Kovács Lázár és ügyvédje a helyszínről azonnal távozott, bízik abban, hogy a másik fél tudomásul veszi a bíróság döntését, így az ítélet jogerőre emelkedik, és végre lezárul az ügy.

Felelős apa

„Amikor kimondták az ítéletet, elsírtam magam, nem tudtam, mit csináljak” – mondta a Velvetnek Bíró Andrea. Hozzátette, gyermeke apja a bíróságon azt mondta, amennyiben nem neki ítélik a fiút, nem kíván élni a láthatással, még akkor sem, ha családsegítőn keresztül – a Bíró Andreával való találkozás kiiktatásával - is lenne lehetőség erre. „Arra törekszünk, hogy mielőbb lezáruljon ez az egész" - tette hozzá Bíró.

Kovács Lázár ügyvédje, Ruttner György a Blikknek azt mondta, az eljárásra azért volt szükség, hogy megtudják, van-e megfelelő munkahelye, lakhatása Bíró Andreának. "Ügyfelem felelős apaként, tekintettel az anyuka korábbi életvitelére, nem tehetett mást, mint hogy hivatalos eljárásban tudja meg kisfia helyze­tét."

Feljelentést tett

Bíró Andrea egyébként nemrég feljelentette Kovács Lázárt a IV. kerületi rendőrkapitányságon, a celebséf ugyanis előző év novembere óta nem fizeti a bíróság által megítélt 50 ezer forintos tartásdíjat, februárban pedig a korábbi megállapodásban foglalt összeget -harmincezer forintot - is késve fizette meg, és akkor sem közvetlenül Bíró Andreához juttatta el, hanem ügyvédi letétbe helyezte.

A gyerektartás-díj összegéről egyébként 2011 októberében rendelkezett a bíróság: ennek értelmében Kovács Lázárnak havonta ötvenezer forintot kell fizetnie a korábbi harmincezres tétel helyett. Hyross Virág elmondása szerint a bíróság kimondta, hogy az ítélet előzetesen, fellebbezés nélkül végrehajtható, Kovács Lázár azonban továbbra is havi harmincezret fizet. A celebséf ügyvédje akkor azt mondta, még várják a jogerős ítéletet. A volt szerető rágalmazási ügye sem zárult még le. Ezt Kovács Lázárék indították ellene, mondván rágalmazta a celebséfet.