Nem kellett sokat várni, hogy Stohl Andrásról újabb könyv jelenjen meg, melynek nem meglepő módon a börtönben töltött idejéről szól. A könyv írója Szalai Vivien, aki hol luxusprostikról ír, hol Stohlról. A Magyar börtönpokol címmel megjelenő írást már most botránykönyvnek kiálltották ki.

A műből kiderül, hogy Stohl hogyan szembesült a fegyőrök kegyetlen világával, de azt is megtudhatjuk, hogy milyen hatása van a börtöndrogként elhíresült Rivotrilnak.Szalai részletesen le is írja, hogyan kell fogyasztani, és milyen hatásokra lehet számítani, az egyébként vényköteles gyógyszer szedésével - írja a Blikk.

„Na, akkor, néhány szót a rivóról, a börtön legkedveltebb és leggyakoribb kábítószeréről. A rivó egy gyógyszer, persze a börtönben szigorúan tilos. Ha egy szemet vesz be valaki, és mondjuk, kávét iszik rá, úgy érzi, mintha speedezne. Ha több szemet vesz be, a hatás lórúgásszerű, totális kábaság, nyálcsorgás, állva alvás, eszméletvesztés. Nem egy nagy utazás, de itt bent maga a mennyország. Rá lehet könnyen kattanni. A kávé és a cigi mellett ez a legnagyobb üzlet. Ha valaki »rivós kutya«, arról mindenki tud, az őrök is, mert annyira látványos a hatása"  „...Szereztem egy szem rivót, ki akarom próbálni, milyen a hatása. Tudom, hogy tiltott, de egy szemet még az őrök is kiröhögnek. Van, aki harminc-negyven darabot is bevesz, attól zombivá válik. Négy órakor vettem be, és semmi sem történt. Talán az egyensúlyérzékem lett labilisabb, de nem röhögtem, a kedvem sem lett jobb, le sem lassultam tőle. Egy tabletta volt, lehet, hogy öt vagy tíz már megcsapná az embert. Nekem ebből ennyi bőven elég volt, nem lettem a rajongója."

Stohl bevonulása elött több drogprevenciós előadást is tartott egy alapítványnál, de erre már állítólag nincs ideje.

Rivotril

A Rivotril hatóanyaga a klonazepám. Hatásai között tartják számon a görcsgátlást, izomlazítást, szorongásoldást. Ezért epilepsziára és szorongásos állapotok, illetve pánikbetegség kezelésére használják. Maximális terápiás adagja 20mg epilepszia esetén, szorongásos állapotoknál 2-3mg/nap.Túladagolás esetén mozgászavar, álmosság, beszédzavar, szemrángás, eszméletlenség, légzés- és keringészavar léphet fel.                                                                                                         Forrás: A gyógyszer használati útmutatója