"Őkirályi felsége Cambridge Hercege és Hercegnéje örömmel jelenti be, hogy Cambridge Hercegnéje babát vár" – kürtölte világgá a Reuters is a nagy hírt, hogy Katalin hercegné (leánykori nevén Kate Middleton) terhes.

Természetesen az egész királyi ház és a brit kormány is ujjong a híren, amit már a fél világ sejtett egy ideje. Ugyanis Katalin régi iskolatásra már kétszer is belengette a terhesség hírét. Ez mostmár valóban magyarázatot ad arra, miért hivatkoztak a nyilvánosság elkerülésére Vilmossal, amikor bejelentették, hogy pofás walesi házukból a szmogos Londonba költöznek. A BBC szerint Katalin 12 hetes terhes.

A közlemény kitér arra is, hogy Katalint megviselik a terhességi rosszullétek, ezért a London belvárosában álló King Edward VII Hospital nevű kórházban van jelenleg, és pár napig bent is tartják. Kiegészítő folyadékpótlásra és tápanyagokra van szüksége. A BBC szerint Vilmos is a feleségével van a kórházban. Arról nincs információ a Reuters szerint, hogy mikorra várható a baba születése, illetve hogy milyen nemű a gyerek.

Vilmos és Katalin gyermeke születése után a harmadik helyre ugrik majd a trónutódlási sorban nagyapja, Károly herceg és édesapja, Vilmos után. Ez azután történhet így, hogy a Brit Nemzetközösség államai megállapodtak tavaly, hogy mostantól nem élveznek elsőbbséget a trónutódlásban a fiú gyermekek.

A 30 éves hercegi pár 2011 áprilisában, iszonyatos méretű csinnadrattával kelt egybe Londonban, a Westminster székesegyházban. Katalin egyébként legutóbb pénteken mutatkozott, amikor meglátogatta régi iskoláját Pangbourne-ben.