Hatvanéves korában elhunyt Riccardo Schicchi, az ember, aki felfedezte Staller "Cicciolina" Ilonát és egykori feleségét, Henger Évát a pornószakmának – írja az olasz La Stampa.A férfi halálát cukorbetegség okozta a Hotshots blog szerint (csak 18 év felettiként kattintson a linkre!). Úgy tudni, utolsó óráiban vele volt exneje és két, 17 és 21 éves gyereke, Riccardino és Mercedes is.

A pornópápa a római Fatebenefratelli St. Peter's kórházban hunyt el. Állapota korábban annyira súlyos volt, hogy kómába is esett, amiből nem is sikerült teljesen felépülnie. Schicchit tartják az olasz pornó (kereszt)apjának, aki felvirágoztatta a felnőttek szórakoztatását az országban. Egy időben azzal is meggyanúsították, hogy kerítőként lányokat futtat.

Schicchi 1952-ben, a szicíliai Augusta városában sírt fel először. Iskolái elvégzése után az Epoca magazin fotóriportereként még háborús övezeteket is megjárt, miután úgy döntött, jobban érdeklik a női testek, mint a géppuskaropogás. Schicchi egy rádiós beszélgetésben ismerte meg Stallert, majd hamar jött az első közös fotózás és forgatás.

Schicchi egy 2010-es olasz nyelvű interjúban

1983-ban megalapította ügynökségét, a Diva Futurát. Közben már az 1970-es évektől politizált is, tagja volt A Nap Listája nevű csoportnak és a Radikális Pártnak. Pártfogoltja, Cicciolina is a párt színeiben jutott be 1987-ben az olasz parlament alsóházába. 1990-ben ő volt a Szerelem Pártjának alapítója is.

Rocco Sifredit, a Schicchi által az elsők között kiemelt férfipornóst is lesújtotta a hír. Őt 20 évesen fedezte fel Schicchi, aki szerinte "szenvedéllyeé végezte a munkáját, és a művészetre gondolt" közben.