A fitneszguru tegnap a Facebook-oldalán tette közzé, hogy egy húsevő baktérium is nekiállt a szívének, ezért kellett gyorsan ismét megműteni.

"Tegnap este olyan szép dolog történt velem! :-) Még jobban vagyok és bejött hozzám a Szerelmem" - írta egy kiposztolt fotó alá Schobert Norbert. "Együtt vacsoráztunk a kis kórházi asztalnál, beszélgettünk akár otthon lennénk. Utána ledőltem az ágyamra és mint egy kismacska a vállamhoz bújt . Néztük a tévét és percek alatt éreztem, hogy megnyugszik a légzése és pici lábai néha megrezzennek, mert elaludt. Hosszú szenvedés után Isten neki is és nekem is megadta a lehetőséget, hogy összebújva szenderededjünk el. (...) Bújjatok össze és szeressétek egymást mindig ahol lehet. Sohasem biztos a holnap este. Nincsenek majd és nincsenek legközelebb kifejezések, mert ezek felett nem Te rendelkezel. Én is vihargyorsan felépültem, senki nem hibázott és mégis bejutott a vérembe egy húsevő baktérium, amely nekiállt a szívemnek. Ezek mindig ott támadnak, ahol friss heg van. Mégis orvosok emberfeletti tudása, a Jóisten irgalmas kegyelme megadta nekem ezt az összebújást...."

Update: Rubint Réka férje vasárnapi bejegyzése után kitalált történetnek nevezte a megjelenő cikk tartalmát, miszerint: "Először is szeretném leszögezni, hogy Norbi napròl napra jobban van, állapota stabilabb. Laikusként nevezte meg a szervezetébe jutott baktériumot, amelybe a sajtò a tőle várhatò mòdon belekapaszkodott! A kòrház minden szempontbòl kifogástalan, profi munkát végzett és végez! Soha nem tapasztaltunk még ilyen összehangolt, magas szintű szakmai tudást és gyakorlatot! Kérem a sajtòt, vegyék figyelembe a műtét utáni közleményem azon sorát, melyben kihangsúlyoztam, hogy Norbi gyògyulása,gyermekeim és családom nyugalma érdekében NE alkossanak vélt történeteket, főként úgy, hogy nem rendelkeznek pontos informáciòkkal" - fogalmazott az asszony, vagyis Schobert írt valamit laikusként, aminek valóságalapja a jelek szerint elég csekély, de mindezért a sajtó a hibás.

Schobertet először októberben műtötték meg veleszületett szívbillentyű-rendellenessége miatt, később pedig a korábbi hírek szerint azért operálták ismét, mert influenzás lett.

A húsevő baktérium (streptococcus)

Nevét onnan kapta, hogy előszeretettel szaporodik el sebekben vagy gyulladt bőrterületeken, és főként erősen szennyezett sebek vagy legyengült állapotú betegek esetén, akár amputáció is szükséges lehet a beteg gyógyulása érdekében.

A húsevő baktériumot egyébként az emberek többsége tünetmentesen hordozza, egyben üríti a kórokozót.

(Forrás: webbeteg.hu)