Az angol ápolónő, aki a Kate Middleton állapota után érdeklődő rádiósok telefonos átverése után lett öngyilkos, a Daily Mail információi (itt bővebben) szerint hagyott maga után egy búcsúlevelet is. Jacintha Saldanha a férjének és gyerekeinek korábban nem számolt be az átverésről – férje elmondása szerint a hírekben nem hallottak a történtekről, ezért csak felesége halála után tudták meg, hogy mi történt. A hátrahagyott üzenet tartalmát nem hozták nyilvánosságra.

Saldanha a Kate Middleton-t ápoló VII. Edward magánklinika egyik olyan alkalmazottja volt, akit telefonon átvert a két ausztrál rádiós műsorvezető. Ő volt az, aki a továbbkapcsolta a hívást annak a nővérnek, aki Katalin hercegnét ápolta, és aki végül részeleteket árult el a hercegné állapotáról. Saldanha családja a kórháztól várja a válaszokat arra, hogy a nő miért vetett véget az életének – a magánklinika belső vizsgálatot indít.

Az asszony a kórház dolgozóinak fenntartott szálláson lett öngyilkos, ahol hétközben lakott, és ahonnan minden hétvégén hazautazott családjához. Múlt hét pénteken is hazavárta őt családja, de már csak a rendőrségtől kapták meg a hírt, hogy a nő meghalt. B boncolása már megtörtént, annak eredményét azonban még nem hozták nyilvánosságra.

A Daily Mail információi szerint a cég, amely az átverésben résztvevő rádióállomást működteti, lemondta a karácsonyi partiját, és az év hátralévő részében a reklámokból befolyó összeget a kórház által Saldanha nevével létrehozott alapítványnak adományozza.