Halála körülményeit nem találták gyanúsnak, így feltehetően öngyilkosságot követett el Jacintha Saldanha – az a recepcióra beugrott 46 éves, bristoli származású, kétgyerekes nővér, aki kapcsolta a hivatalosan is várandós Kate Middleton magánkórházi szobáját szerdán egy ausztrál rádió munkatársának.

A rádiós II. Erzsébet és Károly herceg nevében kért a kapcsolt ápolónőtől információkat a reggeli rosszullétekkel bevitt Katalin hercegné hogylétéről, az ápolónő meg készségesen válaszolt is, írja a TMZ. Az ápolónő arról tájékoztatta a hallgatókat, hogy a hercegné éjszakája eseménytelenül zajlott. Az intézmény utóbb elnézést a tévedésért, majd a rádióadó is, igaz, nagyon jól titkolták.

A recepcióra beugrott nővért helyi idő szerint délelőtt fél tíz körül találták meg, a Scotland Yard vizsgálja a halál okát. Katalin hercegné csütörtökön hagyta el a VII. Edward magánklinikát.

A kórház, amely London legdiszkrétebb magánintézményeként hirdeti magát, a következő közleményt adta ki: "Jacintha több mint négy évig dolgozott a VII. Edward kórházban. Kiváló nővér volt, kollégái között tiszteletnek örvendett. A londoni mentőszolgálat a helyszínen halottnak nyilvánította, de folytatják a vizsgálatot, hogy kiderítsék halála körülményeit." Egyúttal megerősítették, hogy a nővér volt az egyik áldozata a rádiósok hívásának. A kapcsolásért a nővért nem büntették meg, fegyelmi megrovásban sem részesült, írja a Sky News. Családja közleményt adott ki, amiben az áll, egész családjukat megrázta szerettük elvesztése.

A londoni mentőszolgálat két mentőautóval érkezett a helyszínre, miután 9:25-kor értesítették őket, de már semmit nem tudtak tenni, írja Yahoo News.


Nagyobb térképre váltás

Update: az átverésben részt vevő mindkét rádiós felfüggesztette a Twitter-fiókját. Munkáltatójuk, a 2dayfm és a rádió tulajdonosa közleményt adott ki, miután már a TMZ is kutatta a műsorvezetőket, a rádió Facebook-oldalát pedig ellepték a gyűlölködő kommentek, írta a portál. Ebből kiderült az is: felfüggesztették a munkaviszonyukat. "Az SCA (Southern Cross Autostereo, a rádió tulajdonosa - a szerz.) és a 2DayFM mély megdöbbenését és őszinte sajnálatát fejezi ki Jacintha Saldanha nővér halálával kapcsolatban. AZ SCA és a műsorvezetők úgy döntöttek, hogy egyelőre nem térnek vissza a rádióműsorukhoz, minden más tiszteletlenség lenne a részükről egy ilyen tragédia után." A portál értesülései szerint a rendőrség valószínűsíti az öngyilkosságot, és egyelőre nem rendeltek el bűnügyi nyomozást.

A hercegi pár szóvivője eközben elmondta: Katalin hercegnét és Vilmos herceget mélységesen elszomorítják a történtek, és imádkoznak, illetve együttérzésüket fejezik ki Jacintha Saldanha családjának, barátainak és kollégáinak.

A Reuters hírügynökség közben arról számolt be, hogy mégsem a kórházban, hanem a közelében találták meg a nővér holttestét.