Az adást Szabó Kimmel Tamás nyitotta meg, és most kivételesen nem üvöltözött, hanem énekelt. Egyébként tökéletesen megállta volna a helyét az X-Faktorban, a mesterek meg is nyomták a gombokat, eljátszva azt a poént, hogy még magát a műsorvezetőt is beválasztanák. Végre Twitter-üzenetek is érkeznek élőben a nézőktől, így már kezdjük érteni a korábban furcsa jelenséget. A Voice első élő adásában 12 énekes állt a színpadra, minden mester csapatából három-három. Csapatonként csupán egy embert juttathatott tovább a közönség, négyet pedig maguknak a mestereknek kellett kiválasztani. A követlező adásban a másik 12 énekes áll majd színpadra.

Az első énekes Nguyen Ahn Quan volt, és a vietnámi fiú kisfilmje alá gyorsan be is vágták a koreai PSY slágerét. "Te vagy nekünk a kis egzotikus csodánk" − mondta az énekesnek Mező Misi az előadása után. Caramel csapatából Berkes Olivér volt a következő, akiből Somló szerint az anyja hozta ki ezt a zeneiséget, pedig a versenyben szintén elindult Berkes Gabriellát ő ejtette ki a párbajok során. Caramel szerint elkezdődött a Berkes Olivér korszak. A harmadik énekes Fatima volt, akiről a kisfilmjében kiderült, hogy hangszálödémája van, és előadása alatt valóban lehetett hallani, hogy valami nem stimmel.

Malek csapatából az első versenyző, Schwartz Dávid egy Etta James számot énekelt, és az összes mester el volt ájulva. Ezután Nádor Dávid következett, aki egy argentin énekes számát adta elő spanyolul, borzasztóan hosszan. Nádor 10 évesen költözött Argentinából Magyarországra, de anyja és testvérei kint maradtak. Nádor előadását édesanyja egy felvételről kísérte hegedün, és ezután még az is kiderült, hogy már négy éve nem karácsonyoztak együtt. A Voice ezzel teljesen kimaxolta a családi drámákat. Malek Andrea csapatában a harmadik Schweitzer Dóra volt, és az egyetlen női mesteren kívül mindenki negatív kritikát fogalmazott meg előadásával kapcsolatban.

Somló csapatából az első előadó Czerovszky Heni volt, aki hatalmas fekete uszályban énekelte el Katona Klári karácsonyi slágerét. Malek szerint fölényesen énekelt, Mező pedig nem találta a meghittséget az előadásban. Czerovszky erre csak annyit reagált, hogy ő mindent és mindenkit szeret, illetve mindig őszinte. Őt követte Dózsa Erik, aki tippünk szerint kissé taknyosan állt színpadra, vagy szimplán csak orrhangja van. Somló utolsó énekese a műtött bokájú Szécsi Saci volt, és előadása után Mező Misi megkérdezte a Szécsi lányok szüleit, hogy hol voltak, mikor az ikrek fogantak.

Mező Misi csapatából ikertestvére után rögtön Szécsi Böbe következett, és Hajdú Péter kedvenc drámai zenéjét énekelte el hintázás közben. Előadása alatt a háttérben a család régi fényképeit lehetett látni, pedig mi egy órával korábban már tényleg azt hittük, hogy nem lehet tovább fokozni a caládi szálakat. Másodikként Gyöngyösi Tamás következett az Igazából szerelemből megismert 'Love Is All Around' karácsonyiasított verziójával, amire tökéletesen lehetett aludni. Az utolsó énekes Veres Mónika volt, aki a biztonság kedvéért a mai versenyt egy pörgősebb karácsonyi zenével zárta, hogy mindenki hangulatba kerüljön az ünnepekre.

Két vendégelőadóval, Király Lindával és Horváth Charlieval Cserháti Zsuzsára emlékezve zárta a Voice az első élő adást. Végül a négy közönségszavazattal továbbjutott versenyző Szécsi Saci, Nádor Dávid, Berkes Olivér és Szécsi Böbe volt. A mesterek pedig Czerovszky Henit, Schwartz Dávidot, Veres Mónikát és nagy meglepetésre Fatima helyett Nguyen Ahn Quant juttatták tovább. Caramel azzal indokolta utóbbi döntését, hogy nem engedte a lelkiismerete, hogy ne a vietnámi származású fiú mellett döntsön.