A Female First összeszedte, melyek azok az italok, melyek leggyorsabban segítenek túlélni a másnapot, ami különösen jól jön a szilveszteri mulatozás után. Ha valaki inkább a rutinos ivók tanácsait fogadná meg, akkor  olvassa el, mire esküszik Ganxsta vagy Clooney.

A lapnak Ross Currie dietetikus adott tuti tippeket a másnaposság minél gyorsabb megszüntetése érdekében. "A legfontosabb a megfelelő hidratálás, mely segít az agynak és a bőrnek egyaránt. A vízen kivül számos olyan italt lehet találni, mely vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz."

Zöld tea mentával vagy gyömbérrel

A természetes antioxidánst tartalmazó zöld tea mellé jó választás a menta vagy a gyömbér, melyek segítenek leküzdeni a hányingert, és hozzájárulnak az ételek jobb felszívódásához.

Kókuszvíz

Az itthon főleg kínai boltokban kapható kókuszlé Thaiföldről érkezik hozzánk. Olyan mint egy jó izotóniás ital, gyorsan hidratál. Emellett sok vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, szabályozza a szívműködést és az inzulinszintet.

Ananászlé

Az ananász sok-sok vitamint és enzimet tartalmaz, melyek segítenek lebontani a fehérjéket, aktivizálják az anyagcserét, szénhidrát tartalma révén pedig energiát ad a megfáradt szervezetnek.

Citromlé

Talán még a legkevésbé felszerelt háztartásban is van egy kis citrom. Az ebből készült meleg vagy hideg limonádé kálciumot, magnéziumot, C-vitamint és foszfort is tartalmaz. Segíti a máj munkáját, hozzájárul az emésztés beindításához és energiát is ad.

Répalé

Másnaposan borzalmas ötletnek tűnhet, de az A- és C-vitaminban gazdag répa vízhajtó hatása révén kihajtja a felesleges vizet a szervezetből, energiát ad, magas az antioxidáns tartalma és bár nyilván ez keveseket érdekel, még alacsony is a kalóriaértéke.