A Stáb a tanyán első 2013-as része pontosan ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt: Eckü fejtegette egy sort, hogy milyen traumákat élt át, amikor rájött a már előző részben bemutatott fingós effektekkel felturbózott hasmenés. “A legrosszabb az, hogy azt gondolod, hogy már kijött, és még mindig csak jön. És mindig csak ez a kerti budoár van” - írta le szenvedéseit a Hősök hangoskodni szerető frontembere.

A rövid közjáték után tovább szerveződik Mátranovák történetének legjobban dokumentált bulija, például kitalálják, hogy az a legjobb, ha pogácsát is osztanak a vendégeknek, és akkor biztos több pénz lesz. Ez utóbbit minden módszerrel megpróbálják összekaparni, bár a férfi és a női részleg egész máshogy oldotta ezt meg: Odett és Iszak Eszter elvitte eladni Fluor hőn szeretett sapkáit, Eckü, Fluor és Sanyóca pedig kitalálták, hogy vasazni fognak, ha már úgyis találtak egy hordót.

A sapkák eladása nyilván sikeresebb, hiszen vastelep nincs a környéken, a baseball sapkák viszont Mátranovákon is nagyon menőnek számítanak. Különösen akkor kaszálnak nagyot, amikor megtalálják a falu legmenőbb arcát, aki 2000 forintot is fizet a boltban amúgy kicsit több, mint dupla ennyit érő darabért, ezzel pedig annyi pénzt szereztek, hogy el is mennek étterembe rántott sajtot enni, bár az még nem ismert, hogy fognak elszámolni ezzel a sapkáiért betegesen rajongó Fluornál.

Vastelep hiányában Ecküék az összegyűjtött fémhulladékot ütemesen csapkodva kezdenek el utcazenélni, a Köpköde című Fluor-Eckü közös dal industrial hangzású előadása hoz is nekik némi aprót. Utána elkezdődik Fluor büntetése, nyájat kell őriznie, de ezt saját bevallása szerint ő is unja, és hát mi is untuk.

Így a tizedik rész környékére végre valódi ellentéteket kapunk: Eckünek jól láthatóan nagyon tele lett a töke az egész napra eltűnő Iszakkal és Odettel, de végül is jó kedve volt: “A lányok kimaradásával kapcsolatosan kettő darab észrevételem lenne: az egyik, hogy tök jó, hogy nem voltak itt, mert jól éreztük magunkat, a másrészt megtalálták a lelki békéjüket a ruhapróbálgatással” - mondta a rapper. Sajnos a feszkót azonnal el is simítják azzal, hogy először jutnak hozzá a múlt héten felvett dalukhoz, amitől természetesen mindenkinek leesik az álla. A műsor egyre meghatóbb, jól láthatóan készülnek a szerkesztők az utolsó adásban várható nagy összeborulásra, de ezt majd jövő héten megnézzük.