Ünnep van, lezajlott a pornósok 30. gigászi seregszemléje, az AVN-díjátadó. A magyar Aleska Diamond elmesélte a Velvetnek, úgy tudja, zsinórban másodszor ő nyerte meg a legjobb színésznőnek kijáró díjat, amit "európai lány nem szokott", ezért példátlan sikernek minősül. A diadalt az AVN-gála hivatalos Twitter-csatornáján nem jelentették be, de a honlapon igen, így Aleska Diamond már ünnepel, bár jelenleg még csak kettesben a kutyájával. A pornós így másodszorra lett Az Év Legjobb Külföldi Színésznője.

A más műfajokban is alakító pornószínésznő tavaly is, idén is kihagyta a gálaestet, idén "magánéleti okokból" nem utazott Las Vegasba, "az exem az új nőjével ment a gálára, és így nem lett volna férfikísérőm" – indokolta távolmaradását. Ráadásul idén állítása szerint sok tehetséges új pornós szállt ringbe az elismerésért, így eleinte kevés esélyt látott a győzelemre.

Kovács "Kovi" István pornóproducer a Velvetnek elmondta, hogy a látszólag kevés magyar jelölés oka az, hogy "nagyon kevés film forog Magyarországon és Európában". Ma már ugyanis az "igazán nagy cégek" viszik a prímet világszerte, az AVN-en is ezek produkciói taroltak. Ráadásul egyre kevesebb az új pronósztár, "az a világ véget ért, hogy szinte fűként nőnek ki az új sztárok" – panaszkodott Kovi. Ennek oka, hogy "ahhoz, hogy kinevelj egy sztárt, idő kell és pénz", sok filmet kell vele forgatni, viszont az emberek kb. három film után már meg is unnak valakit.

A díjazottak

Gratulációnk mellett meg kell említeni, hogy a Wasteland című alkotás lett az év filmje és az év drámája, Axel Braun az év rendezője, Asa Akirát és James Deent is díjazták nagy alakításaikért. Remy Meow a legjobb új sztár, Steven St. Croix pedig a legjobb színész lett. Az olasz, de Magyarországon is tevékeny Rocc Sifredi lett a legjobb külföldi férfi színész, ő kapta a legbotrányosabb szexjelenet és a külföldi produkciókban megesett legjobb szexjelenet díját is.

A legjobb celeb szexvideo kategóriáját is ki kell emelnünk, mivel az anyagi (de nem erkölcsi) nehézségekkel küzdő Nadya "Octomom" Suleman nyert Octomom Home Alone című alkotásával. Amíg be nem futnak a friss videók a díjátadóról, íme egy kis nosztalgia, 1994-ben így festett a pornós szakma.