Élete egyik kemény időszakában van elmondása szerint Damu Roland, aki interjút adott a Fókuszban. A nemi erőszakért és személyi szabadság megsértéséért négy és fél év börtönre ítélt színész mindent megtesz, hogy ne higgyék egyszeri bunkónak, "próbálok választékosan beszélni" – osztotta meg módszerét. A választékosság mellet nap mint nap szenved, vagy ahogy ő mondta, "belül minden nap világháború van". Szabadideje alig van, nem tudja a fiával tartani a kapcsolatot, apja is szenved, ráadásul elege lett belőle, hogy nem tud válaszolni a sajtóban őt ért támadásokra. Hozzátette, ő lett a magyar Jockey Ewing.

A kilenc hónapja büntetését töltő színész, napi 5-6 oldalas leveleket ír szerelmének, a gyógypedagógus Edinának, enyhítendő a szenvedést. "Szeretném ha kijönne, szeretném vele leélni az életem" – mondta Edina a Fókusznak egy külön megszólalás alkalmával. Damuval börtönesküvőt terveznek, amit a színész azzal indokolt, hogy "olyan esküvőn voltam már, ahol hatalmas puccparádé volt, hintók meg minden, aztán elváltak 3 év múlva".

Január 8-án a Kúria helybenhagyta a jogerős ítéletet, Damu maradhatott a tiszalöki börtönben, amit "mérhetetlen csalódás"-ként élt meg. Közben azért próbál életben maradni, a börtön színjátszó körében sikeres renderzőként tevékenykedik, börtönnaplót ír és már három dícséretet is összeszedett. Nemrég ügyvédjével úgy döntöttek, átszállítási kérelmet adnak be, hogy közelebb legyen a színész a kedveséhez. Néha azért feltör belőle a reménytelenség: "folyamatosan azon gondolkodom, hogy kerültem ide. Persze tudom, kik csinálták velem és miért" mindezt. Hozzátette, erősnek kell maradnia, neki kell apjában és szerelmében tartania a lelket, holott sokszor legszívesebben üvöltve sírna.